Transparent :(Non- Anonymous, Transparan) Bu Tür Proxyler GerçekIP Adresinizi Gizlemezler. Zİyaret Ettiğiniz Siteler Hem Sizin Gerçek IP Adresinizi Hemde Kullanmakta Olduğunuz Proxy Sunucusunun IP Adresini Görebilirler.

Anonymous :(Anonim)IP Adresinizi Gizleyen Proxy Sunucularıdır.
Birkaç Çeşidi Mevcuttur. Bunlar; High Anonimity (Elite), Distorting,Simple Anonymous Proxy Sunucularıdır. Anonim Proxyler, Proxy Adı Gizlenmediği için Proxy Arkasında Olduğunuz Tespit Edilebilmektedir.

Simple Anonymous : (Basit Anonim) Anonim Proxyden Farkı,HTTP_X_FORWARDED_FOR Bilgisinin, Proxy IP Adresine Eşit Olmasıdır.Anonim Proxylerde ise Bu Bilgi Boştur. Basit Anonim Proxylerde, Proxy Adını Gizlememektedir. Bu Yüzden Proxy Arkasında Olduğunuz Tespit Edilebilmektedir. Çok Nadir Görülen Bir Proxy Türüdür.

Distorting : (Çarpıtan) Proxy:Anonim Proxy Ailesinden Olan BuProxy Çeşidininde Özelliği HTTP_X_FORWARDED_FOR Bilgisinin SürekliRastgele Farklı IP Adresi Olarak Gözükmesidir. Bu tür Proxylerde, ProxyAdını gizlemediğinden Dolayı Proxy Arkasında Olduğunuz Tespit Edilebilmektedir.

High Anonymity (Elite) : – (Yüksek Gizlilik – Elit) Proxy : Tüm Proxy Çeşitleri Arasında En Özel Olan Proxy Türüdür. Hiçbir Şekilde Proxy Arkasında Olduğunuz Tespit Edilememektedir. IP Adresiniz, KarşıSunucu Tarafından Tespit Edilemez. Proxy Arkasında Olmayan Bir Bilgisayarla, High Anoniymity Bir Proxy Arkasında Olan Bir Bilgisayar Hiçbir Şekilde Ayırt Edilemez.

SSL Proxy : (Secure Socket Layer) (Güvenilir) Güvenli BağlantıKurabileceğimiz ve Kullanabileceğimiz Proxy Çeşitidir HTTP ve HTTPSocks Desteklidir Proxy Arkasında Olduğunuz Belli Olur Fakat HTTPAilesinde Kollara Ayrılır High Anonymity SSL Proxy OlaraktaKullanabileceğimiz Elite HTTP SSL Proxy Çeşitide Mevcuttur Güvenli veGizlilik Seviyesi Yüksek Proxy Çeşitidir.

SMTP Proxy : (Simple Mail Transfer Protokol) Adında AnlaşılacağıGibi Güvenli Bir Şekilde E-Mail Yollamaya Yarayan Bir ProtokolÖzellikle Hotmail İle İlgili Programlarda Bu SMTP Proxy ÇeşidiniSıklıkça Görebilirsiniz. Tek Seferde Bir Mesajı Birden Çok Kullanıcıyaİletme Yeteneğine Sahiptir.