Web sitenizi “Google” dizinlerine kayıt ettirmek sitenizin daha çabuk “İndex”lenmesini sağlar. Bunun için yapmanız gereken bir önceki yazımda da belirttiğim üzere “Google’nin Dizin Sayfalarına” girerek sitenizi eklemek. Bu ilk adımda sitenizin incelenmesi robotlar tarafından değil reel kişiler tarafından incelenir ve indexlenme işlemi gerçekleşir.

“Google”nin desteklemiş olduğu en önemli dizin “dmoz”dur. “Dmoz” kayıdı yaptırmak biraz zor ve zaman alan bir süreçtir. “Dmoz” kaydının gerçekleşmesi için web sitenizin rakibiniz olan web sitelerle rekabet edebilmesi, üretken olması ve farklılık göstermesi gereklidir. “Dmoz”a kayıt olurken dikkat etmeniz gereken en önemli husus sitenizin kategorisi ve dilidir.

Bir diğer yöntem ise web sitenize sertifika almaktır. Nasıl ki sosyal yaşamda bir firmanın “TSE” ya da “İSO” gibi belgelerinin olması ona bir güvenirlilik ve tercih edilmekte öncelik sağlıyorsa, siteler için de alınmış sertifikalar da site için bir başarı sayılır. Ayrıca sertifika sahibi olmak “Google”de “İndex”lenme konusunda web sitenize öncelik sağlayacaktır. Bu sertifikalardan en popüler olanları aşağıda sıralanmıştır;

Tasarım alanında verilen W3C (world wide web) sertifikası,
Güvenlik alanında da verilen “Hackersafe” sertifikası, (sitenizin güvenliğine güveniyorsanız bu sertifikayı alabilirsiniz)
Web sitelerine içerik alanında sertifika “Altın Örümcek” vermektedir. Bu sertifikayı alan ve ödül kazanan siteler altın örümcek bağlantılarını sitelerine ekler ve bu sayede “Google” robotlarının dikkatini çeker. Ayrıca bu sertifikayı alan siteler “Google” robotlarına özel olarak tanıtılmıştır.

Bunların yanı sıra siteniz için bir “Sitemap” oluşturup “Google”ye göndererek de sitenizin “Google”de daha çabuk “İndex”lenmesini sağlayabilirsiniz. Bu siteye girerek sitenize ait bir “Sitemap” dosyası oluşturun. Sitemap oluşturmak için “sitemap.xml” adresine girerek Sitemap dosyası oluşturabilirsiniz. Google’nin sizden istediği doğrulamayı ve bu sitemap.xml dosyasını google göndermeyi ve sitenizin ana dizinine atmayı unutmayın. Bu tür uygulamalar siteniz için avantaj sağlar umarım faydalı olmuştur.