Paket sitelerin standart olduğunu ve herkesin kullandığı tasarımların kullanıldığını, özgün bir sitede ise o firmaya özgün tasarım yapıldığını anlatan Acer, ilk defa site yaptıranların internet teknolojilerini öğrenebilmesi için paket site ile başlayıp, öğrendikten sonra daha özgün siteler yaptırmaları önerisinde bulundu.

Acer, bu uygulamanın bilişim sektörü için iyi bir iş hacmi oluşturacağını, ayrıca bunun bir de reklam piyasası bulunduğunu, o zaman Türkiye pazarının daha çok yaygınlaşacağını söyledi.

Yeni Türk Ticaret Kanunu’na göre internet sitesine ilişkin düzenlemenin yasa yürürlüğe girdikten bir yıl sonra 1 Temmuz 2013 tarihinde geçerli olacağını hatırlatan Acer, uygulama süresi verilmesinin altyapının hazırlanması için önemli olduğunu söyledi.

Fatih Acer, firmalara web sitesi hazırlatırken nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda da şu önerilerde bulundu:

”İyi bir web sitesinin tanımı iyi bir tasarım ve iyi bir yazılım altyapısının olması lazım. Bilgilerin güvenliğinin iyi sağlanması lazım. Siteye gelen ziyaretçilerin firmanın sunduğu ürün ve hizmeti iyi anlayabilmesi için sitede yer alan içeriklerin kolay anlaşılır olması lazım.

İyi bir web sitesi hazırladıktan sonra ziyaretçisinin ilgisini artırmak için de arama motoru pazarlaması, e-mail pazarlama, sosyal ağ pazarlaması yapılmalı. Sitede, editoryal çalışmalara önem verilmeli, mutlaka her ay yeni içerikler eklenmeli. İnternet reklamları yapılmalı. Bu aşamadan sonraki çalışma ise sürekli web sitesiyle ilgili yazılım geliştirme olabilir. İdeal sistem her sene sitenin tasarımının yenilenmesi. Ayrıca web sitesi yöneticisi olması da şart. Yönetici her hafta düzenli toplantı organize ederek bütün stratejileri belirleyip yönlendirmeleri yapmalı.”