Bu iki kelimenin bilimsel açılımlarından örnekler vermekten ziyade yaşamın pratiğinden örneklere geçmek istiyorum. Çünkü bilimsel olarak bir sürü tanımları ,nedenleri,çözümleri ve sonuçları olmasına rağmen hala güncelliğini ,popüleritesini ilk günkü gibi koruyan ve yaşatan iki kavram ALDATMA-İHANET.

Aldatma bir kişilik sorunudr diyor,uzmanlar. Aldatan her ortamda,her koşulda fırsat bulduğunda yapar bunu. Sanıyorumda tedaviside yok bu hastalığın.İnsanlık var olduğundan beride var olan ve bugünlere kadarda gelen,daha nice gelecek kuşaklara gidecek,onlarında tanışmasına neden olacak bir hastalık maalesef.

Aldatma-ihanet in çok çeşitlileri de var. Sevgili-eş aldatması. Aile fertlerinden yenen kazıklar da bir nevi aldatma-ihanettir maalesef. Çok güzel bir atasözümüz vardır” Babana bile güvenmeyeceksin” diye. Demekki yaşamımızn var olmasına sebeb olan insandan bile ihanet görebilirmişiz ve örnekleride maalesef yaşamın içinde milyonlarca hemde…

Sevgili- eş aldatması her nedense cinsellikle örtüştürüyorlar. Zaten eşlerden birinin bir başkasıyla ciddi bir ilişkisi başlamışsa diğer taraf bitmiş,yenisi başlamış demektir.Son sözü söyleyecek zaman bulamamıştır.Bulur,merak etmeyin …) Ha kaçamak türünde bişeyse bu,o anki zaafına gelmiştir,yaşamında değişik renkler olmasını seviyodur,adrenalinin yükselmesi birçok insana cazip gelir gbi çeşitli nedenler olabilir…Bence burada da asıl aldatma-ihanet; insanın ruhunu inciten-yaralayan,küçük düşüren,rencide eden,aşağılayan,mağdur bırakan aldatmalar önemlidr..

Bir arkadaşımın-dostumun ,ailemin,en yakınımdaki insanların ihaneti ihanettir,aldatması aldatmadır benim için..Ancak buradaki ihanet ruhumu çok yaralar ve beni ciddi yaralar..

Sevgilim sandığım kişi eğer benimle beraberken bir başkasıyla ciddi ciddi beraber oluyorsa o onun kişilik zayıflığı,karekterindeki eksilikten kaynaklanıyordur…Bu adam-kadın her durumda güvenilir biri değildir zaten…

Aldatma -ihanetin özünde GÜVEN EKSİKLİĞİ vardır maalesef..Aldatan insanlar maalesef güvensiz,güvenirsiz insanlar..

GÜVEN duygunuz yoksa orada her türlü aldatma-ihanet devreye girebilir. Çünkü zaten karşınızdaki güvenilir biri değildir ki,öyle bilirsiniz,öyle sanırsınız. Çok rahat kazık atılabilir,ihanet edilebilir ona..

Tüm bunlardan sonra bana göre ALDATAN-İHNAET EDEN kendini aldatıyor,kendine ihanet ediyor.