K Parti Konya İl Başkanlığı 26. Danışma Meclisi toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ”Deprem bölgesinde ilk sıcak çorbayı Konya verdi. Konya Büyükşehir Belediyesi’ni bu çalışmasından dolayı kutluyorum” dedi.

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Konevi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda, Van’daki depremde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diledi.

Depremin ardından AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu’nun deprem bölgesine gittiğini hatırlatan Sorgun, tüm Türkiye’nin Van’a destek olduğunu söyledi.

Seçimlerden sonraki ilk danışma meclisi toplantısını gerçekleştirdiklerini vurgulayan Sorgun, katılımlarından dolayı parti üyelerine teşekkür etti.

Yaşanan üzücü olayların sivil anayasa çalışmalarını geride bıraktığını dile getiren Sorgun, “İlk defa bir sivil anayasayı yapmış olacağız. seçimlerin ardından kongre süreçleri başladı. Mahallelerde, köylerde delege seçimleri yapıldı. Bugüne kadar ilkeleri esas alarak çalışmalarımızı sürdürdük, bundan sonra da ilkeler doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ise hüzünlü bir Ekim ayı yaşandığını ifade etti.

Önce terör olaylarının, ardından Van’da yaşanan depremin ciğerleri yaktığını ifade eden Baloğlu, deprem bölgesinde yaptığı araştırmaya göre, özellikle Erciş’te her iki binadan birinin yıkılmış olduğunu gördüğünü aktardı.

Arama kurtarma ekiplerinin enkazdan kurtarma çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürdüğünü belirten Baloğlu, her enkazın başında muhakkak bir arama kurtarma ekibinin bulunduğunu, çalışmaların koordineli bir şekilde yürütüldüğünü dile getirdi.

Devletin her şeyiyle deprem bölgesinde olduğunu söyleyen Baloğlu, “İlk sıcak çorbayı Konya verdi. Konya Büyükşehir Belediyesi’ni bu çalışmasından dolayı kutluyorum. Deprem Erciş’in, Van’ın fay hattını kırdı ama Türk vatandaşının kardeşlik hattını kıramadı, kıramayacak” diye konuştu.

Toplantı, konuşmalarının ardından basına kapalı olarak devam etti.

Programa, AK Parti Burdur Milletvekili ve Konya Koordinatörü Bayram Özçelik, AK Parti Konya Milletvekilleri Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, Orhan Erdem, Gülay Samancı, Cem Zorlu, belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.