PC’lerimizde kullandığımız IE9’u unutun; bambaşka bir IE9’dan bahsediyoruz…

Mobil ortamda Android ve iOS’un liderliği süredursun, Windows Phone 7’li telefonlara sahip kişilerin uzun zamandır gözlerini yolda bırakan ve sonunda dağıtımına başlanan Mango güncellemesinin detayları ortaya çıkmaya devam ediyor. Benzer cihazların en önemli özelliklerinden tarayıcılar konusunda büyük gelişmeler getiren bu güncellemede aslan paylarından biri de, kuşkusuz IE9’a ait.

Yeni IE9, bulunduğu telefondaki tüm donanımı kullanabiliyor. Bunun anlamı, tıpkı bilgisayarlardaki gibi telefonunun içindeki yerleşik grafik işlemcisinin kullanılıp web sitelerindeki animasyon ve videoların daha hızlı ve pürüzsüz bir görünümle çalışmasını sağlayacak olması. Bir diğer avantaj ise HTML5’e tam destek verilmesi olması. Dolayısıyla bu yapıyı kullanan sitelerde, ek bir uygulama ya da program olmadan video oynatılabiliyor.

Microsoft’un bu güncellemedeki temek çıkış noktası kullanıcıların geri bildirimleri ve kullanım istatistikleri olduğundan, buna yönelik değişiklikler de söz konusu. Örneğin, çok sık kullanılan adres çubuğu uygulamanın alt kısmına kaydırılıyor, favoriler ve sekme düğmeleri de bir menüde toplanıyor. Yenile düğmesi de adres çubuğunun yanında daha kolay ulaşılır bir yerde yer alıyor.