Archive for Eylül, 2011


Verbatim’in yeni 3TB’lık harici diski, büyük kapasitesinin yanında hızıyla dikkat çekiyor!

Verbatim Store ‘n’ Save USB 3.0 masaüstü sabit disk, USB 3.0 “SuperSpeed” arayüzü kullanarak yüksek performanslı depolama imkanına ve 3 TB’a kadar depolama kapasitesine sahip. USB 3.0 4.8Gbit/sn kadar veri yolu hızı sunar. Bu özelliği büyük dosyaları transfer etmek isteyen hem ev hem de ofis kullanıcıları için ideal bir kullanım kolaylığı getiriyor.

Store ‘n’ Save daha fazla güvenlik için Nero BackItUp ve Burn Essentials yazılımlarını içeriyor. Masaüstünde daha fazla alan oluşturmanıza yardımcı olmak için hem düz hem de yan olarak kullanılabilir.

• 4.8Gbit/sn aktarım hız oranıyla USB 3.0 SuperSpeed veri transferi – USB 2.0 ‘dan 10 kat daha hızlı-
• Şık siyah tasarımıyla düz veya yan konumlandırılabilir
• Binlerce dijital fotoğraf, video ve MP3 için 1TB, 2TB ve 3TB depolama kapasitesi
• USB 2.0 host cihazlar ile uyumludur
• Nero BackItUp ve Burn Essentials yazılımı
• Green Button enerji tasarruf yazılımı
• Ücretsiz teknik yardım hattı desteği

Nero BackItUp ve Burn Essentials ile tüm dosyaları istediğiniz zaman veya ek güvenlik için belirlenen bir zamanda otomatik olarak yedeklemeyi mümkün kılar. Ayrıca dosyaları CD veya DVD’ye kopyalamak için ya da hasarlı dosyaları kurtarmak için ilave seçenekler sunar. Verbatim Sabit Sürücüler Yeşil Düğme enerji tasarruf yazılımı ile birlikte geliyor. Yeşil Düğme yazılımı, sabit disk kullanımda değilken diskin dönmesini askıya alarak hem verimliliği artırır hem de enerji tasarrufu sağlar.

Bilim adamlarının ortaya attığı bir teori, Güneş Sistemi’ndeki kayıp gezegeni işaret ediyor…

Colorado, Boulder’da bulunan Southwest Araştırma Enstitüsü, Güneş Sistemi’yle ilgili büyük bir teori ortaya attı. Bu teoriye göre, sistemimizde beşinci büyük bir gezegen vardı ancak milyarlarca yıl önce sistemin dışarısına çıktı.

Peki şimdi nereden çıktı bu birkaç milyar yıl önce sistemden çıkan gezegen? Enstitünün yaptığı bir simülasyon Güneş Sistemi’nin bugünkü halini almasını geçmişten günümüze yaşatabiliyor. Ancak bilim adamları simülasyonda Uranüs ve Neptün’le ilgili bazı sorunlar yaşadıklarını söylüyorlar. Gezegenlerin, Güneş’in çevresindeki tozların ve gaz bulutlarının birleşmesiyle oluştuğu düşünülüyor, ancak Neptün ve Uranüs’ün bu şekilde oluşabilmesi Güneş’e olan uzaklıklarından dolayı pek mümkün bulunmuyor.

Simülasyonda birkaç denemeden sonra David Nesvorny ve ekibi Neptün ve Uranüs’ün arasında başka bir beşinci büyük gezegen olduğunu ortaya koydu. Simülasyon bu şekilde kusursuz gerçekleşirken, varsayılan gezegenin 3.9 milyar yıl önce Jupiter’le karşılaşması sonucu sistemin dışarısına itildiği ve uzay boşluğunda salınan bir gezegen olarak gittiği düşünülüyor.

Peşine bir ordu takılsa da bulunamayan çalıntı iPhone 5 prototipi, beklenmeyen bir yerden çıkabilir

Geçtiğimiz haftalarda Foxconn’un kaybettiği iPhone 5 prototipini kimin satın aldığı konusundaki en iyi tahmin: Çinli kılıf üreticileri. Telefonun 4 Ekim’de tanıtılmasına günler kala iPhone 5 kılıfları Çin’in dört bir yanındaki dükkanlarda yerini aldı bile.

Sertifikası olmayan ürünlerin cihazlarında kullanılmasını istemeyen Apple, daha önce Amerikalı üretici Case-Mate iPhone 5 kılıflarını görücüye çıkardığında kılıfların kopyalanmaması için apar topar kaldırılmasını sağlamıştı. Fakat GPS verileriyle kullanıcıları an be an takip eden firma, söz konusu çalınan prototipe gelince herhangi bir önlem alamadı. Sonuç olarak iPhone 5 kılıfları raflardaki yerini aldı ve bu kılıflara bakarak cihaz hakkında birçok şeyi şimdiden öğrenmek mümkün.

Öncelikle yeni iPhone’un artık çok daha ince olduğunu görüyoruz. iPhone 4’e göre %33 oranında bir incelik söz konusu. Telefonun kenar kısmı ise iPhone 3GS’ten daha ziyade iPod’ları andırıyor. Arkada yer alan kameranın kenar kısmının alüminyum kaplama ile daha belirgin hale getirilmiş olduğu da dikkatlerden kaçmıyor.

Bir başka ayrıntı da telefonun ekran koruyucusundan ortaya çıkıyor. Koruyucuda yer alan ana ekran tuşu bölümüne bakacak olursak iPhone 5’te bu tuşun daha da geniş olduğunu görüyoruz.

PC’lerimizde kullandığımız IE9’u unutun; bambaşka bir IE9’dan bahsediyoruz…

Mobil ortamda Android ve iOS’un liderliği süredursun, Windows Phone 7’li telefonlara sahip kişilerin uzun zamandır gözlerini yolda bırakan ve sonunda dağıtımına başlanan Mango güncellemesinin detayları ortaya çıkmaya devam ediyor. Benzer cihazların en önemli özelliklerinden tarayıcılar konusunda büyük gelişmeler getiren bu güncellemede aslan paylarından biri de, kuşkusuz IE9’a ait.

Yeni IE9, bulunduğu telefondaki tüm donanımı kullanabiliyor. Bunun anlamı, tıpkı bilgisayarlardaki gibi telefonunun içindeki yerleşik grafik işlemcisinin kullanılıp web sitelerindeki animasyon ve videoların daha hızlı ve pürüzsüz bir görünümle çalışmasını sağlayacak olması. Bir diğer avantaj ise HTML5’e tam destek verilmesi olması. Dolayısıyla bu yapıyı kullanan sitelerde, ek bir uygulama ya da program olmadan video oynatılabiliyor.

Microsoft’un bu güncellemedeki temek çıkış noktası kullanıcıların geri bildirimleri ve kullanım istatistikleri olduğundan, buna yönelik değişiklikler de söz konusu. Örneğin, çok sık kullanılan adres çubuğu uygulamanın alt kısmına kaydırılıyor, favoriler ve sekme düğmeleri de bir menüde toplanıyor. Yenile düğmesi de adres çubuğunun yanında daha kolay ulaşılır bir yerde yer alıyor.

HTC’nin yeni arabirimi Sense 3.5 için mutlaka pahalı bir cep almanız şart değil! İşte HTC Explorer.

Pahalı telefonların birbiriyle yarıştığı şu günlerde, ortalama donanım özellikleri ile bütçe dostu HTC Explorer, Sense 3.5 arayüzü ile geliyor.

3.2 inçlik HVGA dokunmatik ekranlı ve 600 Mhz’lik işlemcili HTC Explorer, iddialı bir şekilde Android 2.3.5 ile geliyor. İddialı dememizin nedeni ise donanımsal özellikleri ne yazık ki bazı görüntü öğelerini kullanmanıza olanak tanımayacak olması. Örneğin HTC Watch film kiralama hizmeti ve 3 boyutlu kaydırma efektleri bu telefonda olmayacak. Zaten bu özellikler de hayati öneme sahip değil.
Eksikleri söylediğimiz gibi, kendinizi avutmanız adına da yüz takibi özelliğine sahip 3 MP’lik bir kameradan bahsedebiliriz. Boyutları 102.8 x 57.2 x 12.9 mm ve ağırlığı 108 gram.

HTC Pico ismiyle de bilinen HTC Explorer, yılın sonuna doğru piyasaya çıkacak ancak henüz herhangi bir fiyat bilgisi paylaşılmadı.

Önemli güvenlik firması Kaspersky’nin CEO’su Eugene Kaspersky, bu listede birinci oldu!

Araştırmada dünyanın en etkili güvenlik isimlerinden biri seçilen Eugene Kaspersky, ortalama bir etkiye sahip aktif bir internet kullanıcısından 5,035 kat daha fazla listelendi. Yine aynı listede Kaspersky Lab Teknolojiden Sorumlu Başkan Nikolay Grebennikov da ilk 100 isim arasında yer alıyor.

Eugene Kaspersky listede yer alması konusunda şunları söyledi: “BT güvenlik endüstrisinin ve dünyanın en güçlü güvenlik yöneticilerinden biri olarak seçilmek benim için büyük bir onur. Tüm dünyayı BT tehditleri konusunda bilgilendirmek çok önemli. İnsanlar tehditlerin farkında olmalı ve gelecekte karşılaşabilecekleri risklere karşı hazırlıklı olmalı. Günümüzün büyüyen siber suçlarına karşı hepimiz daha eğitimli olmalıyız ve dünya güvenliği için güç birliği yapmalıyız.”

SYS-CON Media tarafından yapılan “BT Güvenliği Konusunda En Etkili İsimler” araştırmasına 140 güvenlik şirketi yöneticisi, 320 blogger ve medya çalışanı, 100 bulut bilişim uzmanı, 30 uzmanlaşmış organizasyonlarda görevli çalışanlar, 20’den fazla hükümet görevlisi, 130’dan fazla bilgi güvenlik yönetici ve 75 Gartner, IDC, Forrester ve ESG gibi şirketlerde endüstri analisti olarak görev alanlar katıldı.

Araştırmada ölçümlemek için kullanılan yayılma gücü ve derinliği pek çok endüstri kategorisinde yapılan çalışmalar sonucu elde edildi. MPV Formula; Google ve Twitter gibi sitelerdeki takipçi sayısını inceleyerek ulaştığı kitle sayısını belirlerken, kişinin oluşturduğu etki ise blog yazıları, tweetleri ve LinkedIn gruplarına bağlı olarak ölçülüyor.

Firefox 7’yi hala indirmeyenler… Eğer indirecekseniz, bu “çakma” sizi de fena vurabilir…

Firefox 7’yi indirmeye sunan şüpheli bir web sitesi, arama sonuçlarında üste çıkarak güvenlik araştırmacılarının dikkatini çekti.

Naked Security Blog‘da yer alan habere göre Firefox7.org adlı web sitesinin Mozilla ile herhangi bir bağlantısı bulunmuyor. Sophos uzmanı Graham Cluely, sitede zararlı bir şey bulamadığını söylüyor ve sitenin gerçek indirme sayfası yerine birtakım blogspot bağlantıları vermesisinin nedenini sorguluyor. Sitenin Google AdSense reklamları ile para kazanmaya çalıştığı göze çarpıyor.

Sitenin Çin’de Shenzhen’de yaşayan Xiaojuan Zhang adında biri tarafından kaydedildiği göze çarpıyor. Alexa’ya göre dünya çapında 594.065. sırada olan site, Çin’de çok daha yüksel olan 82.457. sırada bulunuyor. Cluely, geliştirme sürecini hızlandıran Mozilla’nın bu site hakkında tedbir almamış olmasını da şaşkınlıkla karşılıyor.

Can çekişen IE6’yı ortadan tamamen kaldırmak için sağlam bir çözüm, eski MS’lilerden geldi!

Bir grup eski Microsoft çalışanı, İngiliz kullanıcıları Internet Explorer 6’dan ayırmak üzere UniBrows’u ortaya çıkardılar. İngiltere, IE6’yı doğal olarak çalıştırabilen Windows XP ile de oldukça bütünleşmiş durumda bulunuyor.

Internet Explorer 8 ve 9’da çalışan UniBrows, eski IE6 uygulamalarını IE6’ya gerek duymadan çalıştırabiliyor. UniBrows, kritik iş uygulamalarını IE’nin veya Windows’un daha yeni bir sürümünde, tekrar kodlamaya gerek kalmadan çalıştırmayı amaçlıyor.

Internet Explorer 6, dünya tarayıcı pazarında şu an yaklaşık yüzde 2 pazar payına sahip. Bu oran İngiltere’de ise yüzde 2.4. Microsoft, IE6’dan kurtulmayı öyle çok istiyor ki sadece bu iş için kurduğu bir web sitesi bulunuyor . Şirket, Internet Explorer 6 ve Windows XP’yi “ölmüş” olarak adlandırıyor.

UniBrows’u kullanmabilmek için öncelikle Microsoft’tan IE6 dosyalarını indirmek gerekiyor. Böylece IE6 motorunu çalıştırmak için gerekli öğeler tamamlanıyor. UniBrows, yeni Internet Explorer sürümlerinde çalışıyor ve IE6 motorunu ihtiyaç duyulduğunda çağırıyor…

Adata’nın yeni USB 3.0 diski, şık tasarımı ve teknik özellikleriyle profesyonelleri etkileyecek!

ADATA’nın Türkiye distribütörü DataStar, ADATA’nın yeni taşınabilir diski olan NH13’ü satışa sundu. ‘Asalet’ (Nobility) serisinin bu son modeli, gerek teknik özellikleri gerekse tasarımı ile bu sıfatı hak ediyor.

USB 3.0 arabirimini kullanan NH13, diğer taşınabilirlere göre veri transfer hızını üç kat artırıyor. İş dünyasını ve profesyonelleri hedefleyen ürün, ince ve zarif görünümüyle üst düzey yöneticilerin yanlarında taşıyabileceği bir aksesuar niteliğinde. Fırçalanmış görünümlü metal yüzeyi, şıklığın yanı sıra diski darbelere karşı da koruyor.

ADATA NH13, 109 MB/s aktarım hızı ile dosya okuma/yazma, veri yedekleme ve iletim süresini yüzde 70 kadar azaltıyor. İş dünyasının profesyonellerine zamandan tasarruf sağlayarak verimliliğe katkı veren ürün iki depolama alanı seçeneği sunuyor: 500 GB ve 1 TB. Ürün, depolama kapasitesi açısından da profesyonelleri tatmin ediyor.

NH13 model taşınabilir disk, diğer ADATA depolama ürünlerinde olduğu gibi güçlü bir yazılım desteği de sunuyor. Windows 7 işletim sisteminin kolay yüklenmesini sağlayan OStoGO yazılımı, aynı zamanda taşınabilir depolama cihazlarını Microsoft Windows 7 yükleme DVD’sine dönüştürüyor. HDDtoGO yazılımı ise taşınabilirlik rahatlığı sunuyor. E-postalar dahil en sık kullanılan verileri senkronize ederek yedekleme kolaylığı yaratıyor. Ayrıca ADATA NH13 modeli ile birlikte Norton Internet Security yazılımının 60 günlük deneme sürümü de ücretsiz olarak geliyor.

DataStar tarafından Türkiye’de satışa sunulan ADATA NH13 taşınabilir diskin bazı özellikleri ve fiyatı ise şöyle:

ADATA NH13 Taşınabilir disk

– 500 GB, 1 TB kapasite seçenekli

– 118 x 77.8 x 16 mm boyutlarında

– 165 gr ağırlığında

– Parlak siyah ve parlak gümüş kasa seçenekli

– Yüksek hızlı USB 3.0 arabirimine sahip

– Microsoft Windows 2000, XP, Vista, 7; Mac OS 10.6 ve üstü; Linux Kernel 2.6.31 ve üstü işletim sistemlerini destekliyor.

– Fiyat: 500 GB 87 USD+KDV

1 TB 125 USD+KDV

Microsoft, Samsung’un her yeni Android cebi ile daha da zengin olacak… Peki bu iş nasıl oluyor?

HTC’nin her sattığı Android cihazı için Microsoft’a bir miktar para ödediğini biliyoruz. Ancak, artık Samsung da satılan her Android’li cebi için Microsoft’a bir miktar ödemede bulunacak.

Microsoft, bu “anlaşmaları” sahip olduğu patentler sayesinde sağlayabiliyor. İşin garip yanı ise Microsoft’un, Android’den WP7’ye göre daha çok para kazanması. Bu durumdan rahatsız olan Google ise TechCrunch’a bazı çarpıcı açıklamalarda bulundu:

“Bu Microsoft’tan gördüğümüz aynı taktik. Akıllı cep piyasasında başarısız oldukları için yasal yollara başvurarak başkalarının başarılarından gelir kopartmaya çalışıyorlar, yeniliğin ivmelenmesine de engel oluyorlar. Biz, yeni teknolojiler oluşturmaya ve Android ortaklarımızı desteklemeye devam edeceğiz.”

Microsoft, aynı taktiği artık Google’ın olan Motorola’ya da uygulamaya çalışıyor. Ancak çok sayıda patente sahip olan Motorola, bu durumdan kendini sıyırmayı başarıyor.